Blog

Gina Calagiu – Pentru ca viata sa nu ni se intample, ci mai degraba sa o cream, ea cere prezenta moment de moment si consecventa

Gina Calagiu este antreprenoare si consultant strategic cu o experienta de peste 20 de ani, in care nu doar a construit un portofoliu solid de clienti din diverse domenii, ci a reusit sa faca performanta in fiecare dintre proiectele in care s-a implicat. Impletind cariera cu viata personala, Gina este o adevarata Mary Poppins atat la birou, cat si acasa.

Trainart: Ce te motiveaza sa fii mai buna in fiecare zi?

G.C.: Ma motiveaza credinta ca viata este o calatorie frumoasa, ca am primit in dar un talent si ca am datoria sa-l pun in valoare in locul potrivit.

Am inteles ca schimbarea incepe cu fiecare dintre noi, iar fiecare dintre noi poate sa schimbe ceva in bine activand la maxim potentialul sau.

Si pentru ca viata sa nu ni se intample, ci mai degraba sa o cream, ea cere prezenta moment de moment si consecventa… consecventa de a fi mai bun in fiecare zi.

Trainart: Care este cea mai importanta realizare a ta si cum te-a schimbat ca om?

G.C.: Nu stiu cum sa evaluez cea mai importanta realizare, pentru ca imi place sa cred ca avem realizari zilnice, saptamanale, lunare, anuale si tot asa… Asta inseamna ca am strans o sumedenie de realizari, una mai importanta ca alta…

Insa daca ar fi sa aleg acea realizare care mi-a schimbat viata, as putea alege reusita de a fi fost consecventa in descoperirea si activarea talentelor cu care am fost inzestrata si, mai mult de atat, in clarificarea rostului meu in viata sau a modului in care pot aduce valoare in comunitati, adica in vietile prietenilor si oamenilor dragi, in vietile celor cu care impartim un colt de cer.

Imediat dupa ce am descoperit sensul si rostul vietii m-am schimbat foarte mult ca om. De atunci ma bucur in mod constient de echilibrul intre a da a si a primi, intre inteligenta si intelepciune, intre voie si vointa, intre placerea trupului si bucuria sufletului, intre implicare si liniste, intre complexitate si simplitate… si lista poate continua la nesfarsit :)

Trainart: Care este prioritatea ta principala in viata?

G.C.: Sa construiesc si sa dezvolt o comunitate de prieteni sanatosi, fericiti si prosperi. Si pentru asta mi-am propus sa ma implic in dezvoltarea a cel putin 100 de afaceri cu rost, durabile si performante in care lucreaza angajati sanatosi, fericiti si prosperi.

Trainart: Care este cel mai aventuros lucru pe care l-ai facut pana acum?

G.C.:  Am investit 500.000 euro intr-o afacere complicata, intr-un domeniu total necunoscut mie, cu un model de business pe care il testam pentru prima data. Abia dupa 4 ani de activitate am reusit sa facem profit.

A fost o adevarata aventura, si in acelasi timp o lectie de management si antreprenoriat foarte valoroasa… atat de valoroasa incat este de ajuns sa o faci o singura data in viata.

Trainart: Povesteste-ne pe scurt o situatie de viata in care te-ai simtit Empowered/Resourceful/Spectacular.

G.C.: Imi place sa traiesc acest sentiment in fiecare dimineata…. Insa pentru ca mi-ai cerut un exemplu specific pot spune ca m-am simtit absolut fabulous atunci cand copiii mei au organizat o petrecere surpriza intr-un mare fel…

In acest an, de ziua mea m-au invitat intr-o frumoasa galerie de arta unde erau prezenti aproximativ 50 de prieteni. Toata galeria era decorata cu stil si rafinament, sute de trandafiri albi, mancare si bauturi fine, muzica pentru suflet. Peretii erau plini cu fotografii si imagini care aminteau de multe nebunii si momentele minunate petrecute impreuna.

Undeva, intr-o camera ascunsa cu grija, prietenii mei se tot furisau pe rand, iar eu nu intelegeam mai nimic din ce se intampla…

Surpriza a depasit orice inchipuire in momentul in care cu ocazia tortului a fost proiectat pe perete un film in care erau inregistrati prietenii mei povestind despre mine. Vorbeau atat de frumos cum nici macar eu nu as fi putut gandi despre mine in cele mai infumurate momente ale mele.

Ce-i drept m-a cuprins emotia si am plans de bucurie insa in acelasi timp m-am simtit “Empowered/Resourceful/Spectacular”.

Trainart: Ce calitati apreciezi cel mai mult la oamenii din jurul tau?

G.C.: Consider ca fiecare persoana are un set de calitati care o face unica si apreciez fiecare persoana in parte pentru ceea ce este… Insa cel mai mult ma atrag persoanele care dau dovada de rabdare, intelepciune, curaj, entuziasm, simplitate, rafinament, bunavointa…

Trainart: Care este cel mai important sfat pe care il poti oferi tinerelor antreprenoare din Romania?

G.C.: Cel mai important sfat pe care pot sa-l dau tinerelor antreprenoare este sa intre cu curaj in lumea afacerilor pentru ca este o lume frumoasa, plina de oportunitati, insa sa isi pastreze cu grija feminitatea si naturaletea…Pentru ca sunt doua resurse foarte pretioase, chiar si in contextul de business.

Trainart: Numeste 4 obiective pe care le ai pe lista de “to do” a vietii tale.

G.C.: In fiecare an de ziua mea imi aleg un loc linistit in natura si scriu o lista lunga cu 100 de dorinte. Am observat ca este un exercitiu foarte puternic de auto-descoperire. Las apoi dorintele sa se sedimenteze cateva zile si apoi aleg din aceasta lista 10 dorinte pentru anul in curs… Daca ar fi sa aleg acum doar 4 dintre ele, as alege:

  • Sa infiintez o scoala pentru tineri manageri si antreprenori care are ca scop descoperirea si activarea talentului, antrenarea gandirii strategice si educatia financiara
  • Sa creez o comunitate de prieteni sanatosi, fericiti si prosperi
  • Sa imi pastrez obiceiul de a petrece 100 de zile in concediu cu familia si prietenii
  • Sa sustin in fiecare an cel putin 10 afaceri care sa-si creasca valoarea si profitul

Trainart: Daca ai putea sa traiesti intr-o carte/film, ce ai alege si de ce?

G.C.: Ma vad ca pe un personaj cu puteri magice care ii ajuta pe oameni sa-si descopere si isi activeze talentul, sa-si gaseasca rostul in viata si sa traiasca o viata implinita si plina de semnificatie.

Prima carte care imi vine in minte acum este Mary Poppins. Dincolo de aparenta strictete, ea le arata copiilor Banks ca lumea este mai mult decat se vede la o privire superficiala, si ca si ei sunt mult mai mult decat ar crede daca isi dau sansa sa se descopere. In plus, Mary Poppins ii invata pe copii sa isi identifice talentul si sa caute propria cale catre adevaratele valori.

Trainart: Cand ai facut ultima data ceva pentru prima data?

G.C.: Imi place la nebunie sa fac ceva pentru prima data pentru ca imi plac foarte mult schimbarile… imi place certitudinea, dar la fel de mult ma atrage emotia data de incertitudine, de cautare, de descoperire.

Saptamana trecuta am luat pentru prima data o ora de dictie, pentru ca intentionez sa ma inregistrez cantand sau povestind…. Nu m-am hotarat inca, insa sunt convinsa ca orice as alege o voi face cu bucurie.

 

« Inapoi la articole