Blog

Alice Tirsea – Ma fascineaza diversitatea oamenilor si felul cum aceeasi situatie poate fi privita din atat de multe perspective

Alice Tirsea este Managing Director al UCMS Group Romania, organizatie multinationala care asigura servicii de salarizare, administrare de personal si contabilitate. Alice este una dintre femeile care scriu leadership-ul la feminin cu gratie. Are o viziune aparte asupra tot ceea ce inseamna management, echipa si succes si, in acelasi timp, echilibreaza viata profesionala cu cea personala, urmand sa fie mama.

Trainart: Care sunt valorile tale de viata pe care le aplici si in business?

A.T.: Corectitudine, dreptate, echitate. Intelegere, respect si consideratie si fata de nevoile celorlalti, nu doar fata de propriile obiective, dorinte si interese. Echilibru si armonie in interactiunea cu ceilalti si in tot ceea ce intreprind.

Trainart: Care este cea mai importanta schimbare pe care ai facut-o in ultimul an?

A.T.: Cea mai mare schimbare se intampla chiar acum. Sunt insarcinata si impreuna cu echipa mea va trebui sa luam masuri de a ne adapta, fie si pentru cateva luni, la absenta mea. Asta va presupune o schimbare substantiala a modului nostru de lucru actual, mai ales in contextul in care de aproape 3 ani sunt hands on in foarte multe segmente ale activitatii noastre.

Altfel, anul acesta am lucrat intens la un nou sistem de management al performantei care schimba esential abordarea si modul nostru de lucru de pana acum.

Trainart: Ce ti-ar placea sa petreci mai mult timp facand?

A.T.: Profesional, mi-ar placea sa am mai mult timp pentru proiecte ce tin de dezvoltarea echipei si a organizatiei si de asemenea sa petrec mai mult timp 1 la 1 cu membrii echipei mele. Personal, sa petrec mai mult timp cu familia.

Trainart: Povesteste-ne pe scurt o situatie de viata in care te-ai simtit Empowered/Resourceful/Spectacular.

A.T.: Un astfel de moment a fost atunci cand am fost intrebata daca nu m-ar interesa sa preiau job-ul de Managing Director al UCMS Group Romania in conditiile in care la vremea respectiva noi eram in discutii pentru a stabili o colaborare, un parteneriat in care eu as fi avut rolul de Consultant. Era o provocare si insemna o crestere profesionala fata de ce facusem inainte. Ei isi asumau un risc pentru ca puteam sa nu am rezultate; nu aveam experienta anterioara pe un astfel de post. M-a bucurat enorm increderea lor si astazi sunt fericita ca nu am dezamagit, ba din contra.

Trainart: Ce lucru ti-ai dori sa se intample macar inca o data in viata ta?

A.T.: Sa am din nou parte de un program de coaching asa cum am avut in 2009, program ce a fost pentru mine ca o revolutie personala si profesionala. Imi doresc la un moment dat sa trec din nou prin acea experienta revelatoare si transformatoare, la finalul careia sa simt din nou emotiile unui nou inceput.

Trainart: Ce te fascineaza?

A.T.: Diversitatea oamenilor si felul cum aceeasi situatie poate fi privita din atat de multe perspective si poate fi interpretata in atat de multe feluri.

Trainart: Cum s-ar numi un film despre viata ta si cine ar juca rolul principal?

A.T.: Filmul s-ar numi „Dincolo de aparente” intrucat, de cand ma stiu, am cautat sa inteleg ce este in spatele pozei, in primul rand in ceea ce ma priveste, precum si pe ceilalti. Angelina Jolie ar fi in rolul principal.

Trainart: Daca ai putea calatori in timp pentru a schimba un singur lucru, care ar fi acesta?

A.T.: La un moment dat, cand lucram la G4S, a existat oportunitatea de a imi face propriul business de servicii de HR, in care G4S ar fi putut fi primul meu client. Am refuzat pentru ca nu m-am simtit pregatita. Daca as putea sa revin la acel moment, as accepta fara ezitare.

Trainart: Daca ai fi nevoita sa renunti la unul dintre cele 5 simturi, pe care l-ai alege si de ce?

A.T.: Cred ca fara gust mi-ar fi cel mai simplu sa traiesc pentru ca, desi tin ca ceea ce mananc sau beau sa imi placa la gust, totusi nu sunt o gurmanda, chiar nu traiesc ca sa mananc. Ba de cele mai multe ori, faptul ca mi se face foame si trebuie sa mananc, mi se pare o corvoada.

« Inapoi la articole