Despre noi

Mama mi-a spus: "Daca intri in armata, vei deveni general. Daca faci teologie, vei deveni Papa." Ca artist, am devenit Picasso. (Pablo Picasso)
Despre noi_5D4_9822_web

De la angajat la superstar

Fiecare om are un potential unic. Misiunea Trainart este sa descopere acest potential in fiecare persoana dintr-o companie si sa ajute la valorificarea sa maxima.

Cu alte cuvinte, Trainart sustine angajatul sa se reinventeze in cea mai stralucitoare versiune a sa, printr-un proces de dezvoltare in trei pasi ascendenti:

 

1. FEEL EMPOWERED

coaching individual

2. BE RESOURCEFUL

programe de training si team buildinguri

3. ACT SPECTACULAR

metamorfoza, (trans)formarea liderului

 

In viziunea noastra, fiecare angajat si lider dintr-o companie ar trebui sa vina cu placere, „cu toata inima” la serviciu, pentru ca doar asa vor putea aduce plus-valoare companiei.

Acest lucru este posibil doar prin parcurgerea unui proces complex si deplin, care include dezvoltarea profesionala si evolutia personala. „Empowered, Resourceful, Spectacular” sunt cele trei trepte ale calatoriei profesionistului, dar si cele trei valori-cheie care ii sustin cresterea si, prin extensie, succesul organizatiei.

Trainart, o opera deschisa
Este minunat cand pasiunea si cariera se intalnesc.
Actul 1

Vine un moment - poate o dupa-amiaza de duminica, poate ora 3 a.m. la birou - in care apare intrebarea inevitabila. “Chiar asta vreau sa fac in viata?” O ignori si-ti vezi de treaba, dar un lucru e clar: n-o sa te lase in pace. Pentru ca ai nevoie de o schimbare.

Pentru mine, momentul schimbarii a venit in 2006, cand vocea interioara a inceput sa-mi zica din ce in ce mai des “Ai ceva de zis? Vrei sa faci lucrurile altfel? Hai, ce mai stai?”

Dupa sase luni de framantari si evaluari, m-am hotarat. Am renuntat la orice job intr-o firma consacrata de traininguri si consultanta. Am lasat in urma declaratiile scortoase care nu inspira si rigiditatea anosta dublata de heirup fara rost, in care nu ma regaseam. Am inventat in schimb un organism flexibil, mai atent la nevoile reale si imediate ale clientului; o "masina de lupta" supla, profesionista, dar nebirocratica si fara canoane inutile.

La sfarsitul anului 2006, am ridicat cortina Trainart si am poftit piata de HR la spectacol...

Actul 2

...Si n-a venit foarte multa lume la premiera. Am invatat pe propria piele lectia numarul 1 din scoala vietii de antreprenor: orice start este greu.

A fost greu mai ales fiindca a trebuit s-o iau de la capat. A trebuit sa demonstrez faptul ca sunt acelasi profesionist, in haine noi, sa le recastig increderea clientilor cu care lucrasem de-a lungul vremii, sa impun "Trainart. The soft skills specialist" in atentia pietei.

In aceasta perioada, am cunoscut mai multi "nebuni frumosi", profesionisti experimentati cu care am alcatuit prima echipa. Si, reprezentatie dupa reprezentatie, lucrurile au inceput sa se aseze bine pe scena.

Actul 3

Se spune ca inveti sa navighezi doar pe mari involburate. Pentru mine, "marea involburata" a fost criza din anul 2009, care mi-a re-format modul de a gandi. Intr-o perioada in care toate companiile se straduiau sa pluteasca la limita avariei, despre traininguri nu mai vorbea nimeni.

Asa ca a trebuit sa restructurez si sa reinventez Trainart. Angajatii au devenit colaboratori, insa - cel mai important - am ramas prieteni. In plus, castigul major al anului 2009 a venit sub forma unui om minunat, regizorul Dan Vasile. Impreuna am creat programul Metamorphosis, prin care incercam pentru prima data explicit sa conectez cele doua lumi care imi plac, businessul si teatrul.

Toate greutatile si neajunsurile perioadei ne-au stimulat, ne-au ajutat sa ne maturizam, sa devenim mai creativi si sa iesim mai puternici din criza.

Actul 4

La inceputul anului 2015, am hotarat ca a venit vremea unui nou "costum", pentru ca rolul pe care-l jucam pe scena de business se modificase substantial.

In primul rand, am crescut noi, ca echipa. Am imbratisat cu totul filosofia pe care le-o propunem clientilor, ne-am "metamorfozat" si continuam sa invatam in fiecare zi. Aceiasi profesionisti, cu si mai multa pofta de viata si de a-i ajuta pe ceilalti sa-si atinga potentialul maxim, oriunde s-ar afla.

In al doilea rand, am restructurat oferta, urmarind drumul firesc pe care il parcurge orice angajat intr-o companie, de la prima intrare pe usa, trecand prin lucrul la birou, pe teren si in salile de sedinte, pana in scaunul de director.

Am creat acest proces pornind de la premisa ca un om este mai mult decat suma abilitatilor sale. Privind fiecare persoana in toata complexitatea sa, putem sa-i oferim instrumente de dezvoltare pentru fiecare stadiu - de la coaching individual, la programe pentru deprinderea abilitatilor profesionale si stimularea spiritului de echipa, culminand cu transformarea intr-un lider autentic, capabil sa se reinventeze si sa inspire evolutia.

Nu in ultimul rand, am reinventat identitatea de brand. O noua abordare, tradusa printr-un logo si un slogan noi. "Empowered, Resourceful, Spectacular" sintetizeaza promisiunea actuala Trainart.

Te putem ajuta sa te reinventezi in cea mai stralucitoare versiune a ta.

Actul 5

Spectacolul continua cu si mai multa energie, mai multe lumini, mai multi actori.

Credem cu putere in faptul ca fiecare om ar trebui sa vina cu placere, "cu toata inima" la serviciu. In fond, Steve Jobs avea dreptate cand spunea ca singurul mod in care poti excela intr-un domeniu este sa iubesti ceea ce faci.

Dupa interactiunea cu Trainart, sunt sanse mari ca angajatul sau liderul sa aiba o atitudine pozitiva fata de job, sa fie mai constient de propria valoare si de valoarea pe care o aduce echipei. Ne-am bucura sa participam la acest proces de redescoperire, reinventare si recalibrare a oamenilor din compania ta.

In oglinda noastra, oamenii se vad ca niste microcosmosuri complexe ce evolueaza in fiecare zi. Iar noi ii putem ajuta sa-si atinga potentialul maxim.

Echipa Trainart
Pasiune. Experienta. Planificare riguroasa, dar si improvizatie de moment. Iata atu-urile care ne ajuta sa realizam programe complexe de dezvoltare pentru angajati. Mai mult decat traininguri clasice, cream experiente memorabile si eficiente, ludice si serioase, profesioniste si profund umane.
adriana-boscanici
Adriana Boscanici

A creat compania Trainart, pe care o si conduce de sapte ani. In cei 12 ani de experienta in dezvoltarea oamenilor, a format peste 4.000 de persoane in domenii precum management si leadership, negociere, creativitate si inovatie, aptitudini de prezentare, tehnici de comunicare persuasiva si rezolvarea problemelor. Ii place sa colinde lumea si sa se intoarca din vacante cu experiente si lectii de viata invatate.

Calificari si certificari: Universitatea din Bucuresti – Facultatea de Limbi si Literaturi Straine
• CoActive Coaching Certificate – CTI • Programul de dezvoltare manageriala CODECS • Certificare ITOL pentru invatare si dezvoltare profesionala • Evaluator certificat Mercedes Benz pentru consultantii de vanzari • Consultant in cariera certificat de Center for Credentialing and Education, Inc (CCE Europe) • Trainer certificat CNFPA • 4system (e-learning)

mihai-baciu
Mihai Baciu

Senior trainer cu peste 13 ani de experienta si 5.000 de cursanti, pe care i-a instruit in comunicare, vanzari si negociere, dezvoltarea echipelor, relatii cu clientii, abilitati de prezentare, management al timpului, conflictului, schimbarii si in programe „train the trainers”. Considera invatarea experientiala cea mai eficienta metoda de transmitere a informatiilor pe durata unui curs. Vacantele sale sunt rezervate calatoriilor, vara inseamna bicicleta, iar iarna – snowboarding.

Calificari si certificari: Universitatea Bucuresti – Facultatea de Sociologie si asistenta sociala • „Y-PEER Training of Trainers in Theatre Based Education”, Marrakech, Maroc (UNFPA) • „Y-PEER Advanced Peer Education Training of Trainers” Istanbul, Turcia (UNFPA) • „Forum Theatre Training” Izmir, Turcia (Art Fusion) • Practician NLP • Leadership situational II • Trainer certificat CNFPA

bogdan-popescu
Bogdan Popescu

Un trainer care se concentreaza pe eliminarea barierelor si construirea relatiilor durabile. De abordarea sa directa si pozitiva s-au bucurat peste 5.000 de cursanti, in cei 14 ani de experienta in trainingurile din domeniile vanzari, relatii cu clientii, managementul timpului, abilitati de prezentare si comunicare persuasiva. Cand scapa de la birou, isi incarca bateriile in natura, fie pe partie, fie brazdand valurile la kitesurfing.

Calificari si certificari: Universitatea Politehnica din Bucuresti – Facultatea de Electronica si telecomunicatii • Trainer certificat DiSC® • Evaluator certificat pentru consultantii de vanzari Mercedes-Benz • Specialist certificat in arta hostingului • Trainer certificat CNFPA

catalin-mantescu
Catalin Mantescu

„Trainerul de echipe” are 10 ani de experienta in organizarea de team buildinguri si peste 3.000 de cursanti pana acum. Este specialist in dinamica echipei, de la comunicare si managementul conflictului, pana la creativitate si inovatie. Isi petrece timpul liber tot in natura – ori pe saua bicicletei, ori in aer, cu parapanta.

Calificari si certificari: Universitatea Politehnica din Bucuresti • Atestat monitor ski • Atestat antrenor ciclism

daniela-vlasceanu
Daniela Vlasceanu

Daca vrei sa-ti gestionezi in mod inteligent finantele, mizeaza cu incredere pe 19 ani de experienta in pozitii manageriale de varf si 12 ani de expertiza in traininguri financiare pentru managerii din companii private si de stat. Peste 800 de directori de multinationale au luat notite la cursurile de management financiar, control al bugetului sau management de proiect. Cand nu vorbeste despre bani si afaceri, Daniela este o familista convinsa, isi exerseaza talentul in bucatarie si „devoreaza” cu pofta carti romantice si de dezvoltare personala.

Calificari si certificari: Universitatea Politehnica din Bucuresti • Facultatea Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Universitatea Hyperion Bucureşti • Certificat de project management, Euro Best Team • Trainer certificat „Train the trainers”, CPI • Universitatea din Gents, Belgia – programul IMPROMAN, trainer „Lean Manufacturing” • Coaching • Trainer certificat CNFPA

Lucian Petrea
Lucian Petrea

„Vinde-mi acest pix!” De peste 20 de ani, Lucian formeaza si motiveaza reprezentanti de vanzari in domenii variate, de la IT si cosmetice la industria alimentara. Specializat si experimentat in vanzare si managementul vanzarilor, managementul businessului de distributie, negociere si relatii cu clientii. Dupa ce incheie trainingul, deschide tolba cu hobby-uri, unde stau aliniate muzica si ingineria sunetului, spiritualitatea si drumetiile.

 

Calificari si certificari: Universitatea Politehnica din Bucuresti • Strategescu: Vanzari persuasive; DPSM (2009) si Vanzare conceptuala; Strategie (2008) • Marketing conceptual: Designul distributiei, Managementul vanzarilor (2007), Vanzari catre Key Accounts (2006) si Fundamentele vanzarii (2005)