O parte a concursului nostru consta in interviuri cu persoanele inscrise. Participantii trebuie sa parcurga 3 sectiuni de intrebari (Cariera, ERS si Creative Innovation) pentru a demonstra juriului ca sunt intr-adevar Empowered.Resourceful.Spectacular.
Interviul nostru il are ca protagonist pe Costel Apetrei, Manager al Sistemelor de Management al Calitatii si al Sigurantei Alimentului in cadrul companiei LaDorna.
Cariera
Trainart: Ce te-a determinat sa vrei sa iti cladesti o cariera in acest domeniu?
C.P.: Pasiunea pentru stiintele exacte, creativitatea de care ai nevoie in acest domeniu si nu in cele din urma, placerea realizarii de produse care ii satisfac pe ceilalti.
Trainart: Pe care dintre pasiunile tale ai transforma-o intr-un business?
C.P.: Dintotdeauna mi-a placut sa calatoresc. Acest lucru cred ca l-as putea materializa prin coordonarea unei agentii de turism.
Trainart: Cum iti masori propriul succes?
C.P.: Succesul este reprezentat inainte de toate, pentru mine, prin multumirea ca sunt respectat de cei cu care colaborez si ca, la sfarsitul oricarei colaborari, reusim sa ramanem prieteni. Pot afirma: „cu cat muncesc mai mult, cu atat am mai mult succes”.
Trainart: Cine esti tu, dincolo de functie?
C.P.: O persoana organizata, echilibrata, familist, interesata de cultura, de muzica, de calatorii.
ERS
Trainart: Daca ai mai avea 24 de ore de trait, cum ti-ai petrece ziua?
C.P.: Cu familia, desigur, incercand sa ii readuc aminte fiicei mele cine este si ce trebuie sa faca.
Trainart: Daca ai avea un mesaj pentru intreaga omenire, care ar fi acesta?
C.P.: Cautati-va fiecare menirea! Dumnezeu a pus in fiecare cate un dar, maiestria omului ramane sa-l descopere si sa-l cultive.
Trainart: Ce ai vrea sa faci daca ai sti ca nu ai cum sa dai gres?
C.P.: Un medicament care trateaza cancerul.
Trainart: Care a fost cea mai dificila decizie pe care a trebuit sa o iei in ultimul an? Descrie-ne putin situatia.
C.P.: Nu cred ca a fost o situatie speciala. In definitiv, fiecare decizie are importanta si urmarile ei. Trebuie sa fim chibzuiti. Bineinteles ca sunt decizii in viata pe care trebuie sa le luam cu toate ca riscurile sunt foarte mari. Dar si beneficiile pot fi pe masura.
Trainart: Povesteste-ne despre momentul in care ai iesit ultima data din zona ta de confort.
C.P.: Daca ma gandesc bine, un exemplu elocvent ar fi atunci cand am activat in domeniul universitar si trebuia, pentru prima data, sa fiu profesor. A fi profesor inseamna a transmite informatii pe care oamenii sa le interiorizeze si cu care acestia sa opereze. Am facut un efort sustinut pentru a ma putea impune in randul studentilor mei in asa fel incat mesajul meu sa fie interesant si motivant.
Trainart: Cu ce personaj din filme/teatru consideri ca te identifici? Care sunt asemanarile?
C.P.: Cu Ibrahim din Parga (1523-1536), marele vizir al Imperiului Otoman din vremea lui Suleyman (1520-1566). Mi-ar placea sa cred ca ne asemanam prin: credinta, deschiderea catre cultura, competenta exceptionala in domenii variate ale culturii, iubirea de tara, spiritul de sacrificiu si nu in ultimul rand, fidelitatea fata de conducatorul suprem. In ciuda faptului ca personajul este jertfit din cauza ambitilor autarhice ale sultanului, el ramane, prin tot ceea ce face, un model absolut de fidelitate, credinta si bun simt. Este uimitor cat de eficient era „sistemul de management” din acea perioada. Totul se decidea pe loc cu masuri care au demonstrat in timp ca au fost de succes. Pot spune ca se aplica managementul Kaisen inca de atunci.
Trainart: Daca tu ai fi in juriu, care ar fi motivele pentru care te-ai desemna castigator?
C.P.: Pentru simplul fapt ca iubesc din tot sufletul aceasta meserie si ca sunt conectat la realitatile ei 24h/24 si 7/7. Ce pacat ca ziua are doar 24 ore….
Creative Innovation
Trainart: Daca ai putea inventa un nou produs revolutionar, care ar fi acesta?
C.P.: Un medicament impotriva bolilor congenitale la copii. Nimic nu este mai crunt decat bolile incurabile la copii.
Trainart: Daca ai putea proclama o lege pe care toti oamenii trebuie sa o respecte, care ar fi aceasta si de ce?
C.P.: Legea protectiei sociale pentru persoane nevoiase, dar mai ales pentru copiii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainate si care raman in grija rudelor, creandu-si complexe de inferioritate majore.
Trainart: Daca ai putea avea o superputere, care ar fi aceasta si ce ai face cu ea?
C.P.: Grea intrebare. Cred ca as scapa lumea de saracie pentru ca este prea multa suferinta in jur: copiii abandoneaza scoala, parintii sunt obligati sa renunte la copiii lor apeland la solutii ultimative precum centrele sociale, fiind privati astfel de dreptul de a si-i creste civilizat.
« Inapoi la articole