Blog

James Grindley – Lucrurile pe care le apreciez la oamenii din jurul meu sunt loialitatea si proactivitatea

James Grindley ocupa functia de CEO al Certasig, o companie specializata in asigurari generale cu sediul in Romania. El are o experienta de peste 15 ani in asigurari si reasigurari incluzand Piata Lloyd , iar concentrarea lui se axeaza pe depasirea status-quo-ului. Cu o minte curioasa si o pasiune pentru calatorii, aventura si oameni, James Grindley intruchipeaza creativitatea si inovatia ce pastreaza compania sa inaintea concurentei.

Trainart: In opinia ta, care sunt primele trei abilitati necesare unui CEO eficient?

J.G.: In ceea ce ma priveste, una dintre cele mai importante abilitati pe care un CEO trebuie sa o aiba este abilitatea de a comunica in mod clar strategia de business colegilor deoarece ei sunt aceia care trebuie sa execute efectiv strategia. Mai mult, trebuie sa ai abilitatea de a atrage oameni buni care sa lucreze indeaproape cu tine si, nu in ultimul rand, este obligatoriu sa fii un bun ascultator – mai ales pentru clienti si colegi!

Trainart: Care sunt cele mai mari/importante realizari ale tale, personale si profesionale?

J.G.: La nivel personal, trebuie sa mentionez ca sunt foarte mandru ca m-am casatorit cu sotia mea si ca avem 2 fetite uimitoare.

Referitor la viata profesionala, sunt foarte fericit sa spun ca am ajutat la tranformarea Companiei de Asigurari CertAsig, dintr-un asigurator aflat pe pierdere intr-un asigurator profitabil in 4 ani.

Trainart: Care este partea ta preferata in a fi CEO?

J.G.: Evident, partea preferata a jobului meu este proiectarea si implementarea strategiei – imi place sa vad impactul in business al unor schimbari strategice cheie!

Trainart: Care au fost cateva esecuri ale tale si ce ai invatat din ele?

J.G.: Am trait cateva situatii foarte complexe cu Resursele Umane unde am luat decizii proaste si am fost naiv. Dar, ca si rezultat, acum abordez Resursele Umane intr-un mod mult mai prudent. Angajarea si concedierea in Romania sunt o stiinta cu o multime de capcane ce pot fi costisitoare. Astfel, am tendinta de a cere parerea colegilor mult mai des decat inainte.

Trainart: Te rog, da-ne un exemplu de situatie de viata in care te-ai simtit empowered/resourceful/spectacular.

J.G.: Una dintre cele mai uimitoare experiente pe care le-am avut vreodata a fost, cu siguranta, atunci cand am facut bungee jumping deasupra Cascadei Victoria!

Trainart: Care este cea mai mare frica a ta si cum o gestionezi?

J.G.: Evident, o serie de evenimente catastrofale foarte mari in CEE! Cu toate acestea, o subscriere precauta (a politelor) si o reasigurare atenueaza impactul.

Trainart: Ce anume apreciezi la oamenii din jurul tau?

J.G.: Lucrurile pe care le apreciez la oamenii din jurul meu sunt loialitatea si proactivitatea. Acestea sunt unele dintre cele mai importante calitati pe care le vad la multi dintre colegii mei si pe care le apreciez foarte mult.

Trainart: Daca nu ar mai exista bani, ce ai face toata ziua?

J.G.: Pescuit, rugby, golf si timp petrecut cu familia mea.

Cineva a spus odata “ datoria unui lider nu este de a-i face pe oameni mareti, ci mai degraba de a recunoaste ca maretia exista deja si de a crea un mediu unde acea maretie poate sa iasa in evidenta si sa se dezvolte”, James a reusit sa creeze acest mediu, in timp ce isi urmeaza harta carierei sale spre varf.

« Inapoi la articole