Blog

VIOLETA ROSU – CRED CA AJUNGI SA TE SIMTI EMPOWERED.RESOURCEFUL. SPECTACULAR IN MOMENTUL IN CARE OAMENII ALATURI DE CARE LUCREZI SE SIMT ASTFEL

Violeta Rosu este Managing Partner Blue Point, companie romaneasca de servicii call center. Ca o veritabila “leader on heels”, Violeta conduce cu hotarare un business romanesc de succes intr-o industrie dominata de multinationale. Pune un pret foarte mare pe oameni si experiente, iar doza de originalitate si carisma ii ofera o energie cu totul speciala.

Trainart: Care ar fi trei cuvinte-cheie care ar descrie viata ta in acest moment?

V.R.: Cred ca ultimul an s-a invartit in jurul a doua cuvinte importante:  crestere si planuri de viitor. Ambele s-au intersectat pana acum intr-un mod armonios, iar asta ma bucura. In acelasi timp, pot spune ca ma consider norocoasa: lucrez alaturi de o echipa dedicata, formata din oameni frumosi, care fac lucrurile sa se intample zi de zi.

Trainart: Povesteste-ne despre ultima data cand ai iesit din zona ta de confort.

V.R.: In mediul de business, provocarile sunt la tot pasul, iar unele dintre ele sunt intr-adevar acelea care reusesc sa te scoata din zona de confort si bine fac. Cea mai recenta astfel de provocare a fost si cea mai dificila decizie de business pe care am luat-o in ultimul an: mutarea sediului companiei.  A fost vorba despre o decizie complexa, care a mobilizat numeroase resurse. Pe de-o parte a fost nevoie de pastrarea unui echilibru financiar, iar pe de alta parte asigurarea unui transfer cat mai usor pentru angajati.

Trainart: Cum te simti cand te gandesti la intreaga ta cariera?

V.R.: Este un sentiment de bucurie imbinat cu recunostinta. Uitandu-ma retrospectiv, ma bucura deciziile de pana acum si, in acelasi timp, sunt recunoscatoare pentru cum au evoluat lucrurile. Am avut ocazia de a intalni numerosi oameni alaturi de care am construit proiecte frumoase si alaturi de care am crescut profesional si personal.

Trainart: Povesteste-ne pe scurt o situatie de viata in care te-ai simtit Empowered/Resourceful/Spectacular.

V.R.: Cred ca ajungi sa te simti empowered/resourceful/spectacular  in momentul in care oamenii alaturi de care lucrezi se simt astfel. Din punctul meu de vedere, sunt niste sentimente care ies la suprafata in echipa. De aceea, din pozitia de General Manager, caut sa creez contextul in care sa ne simtim astfel.  Cred ca e important sa dai incredere si energie echipei, sa stie ca au toate calitatile pentru a face lucrurile sa se intample in directia potrivita.

Trainart: Care este acel lucru pe care il faci foarte bine, in mod natural?

V.R.: In mod natural, sunt o persoana calma. Ca atare, cred ca reactionez foarte bine in situatiile de criza sau tensionate.

Trainart: Ce activitate te face sa pierzi notiunea timpului?

V.R.: Nu stiu daca pierd neaparat notiunea timpului, dar stiu ca imi plac foarte mult brainstomingurile si discutiile cu echipa de middle management, mai ales cand dezbatem directii strategice si de dezvoltare.

Trainart: Care este cea mai profunda dorinta a copilului tau interior?

V.R.: Copilul meu interior se bucura de fiecare iesire in parc cu rolele, de mersul la film sau de activitatile outdoor.

Trainart: Care este cel mai simplu lucru care te face sa zambesti?

V.R.: Zambetul celorlalti.

Trainart: Daca ai avea posibilitatea de a alege, care teorie a conspiratiei ti-ai dori sa fie adevarata?

V.R.: Recunosc ca nu sunt un fan al teoriilor conspiratiei, ca atare nu m-am aplecat niciodata asupra lor.

Ne place sa credem ca in spatele fiecarei femei de succes nu se afla niciun barbat surprins sau o cantitate mare de cafea ci … chiar ea.

« Inapoi la articole