Blog

Stelian Bogza – Partea cea mai frumoasa pe care o indragesc zi de zi in ceea ce fac la birou e reprezentata de oameni: atat cei din echipa, cat si parteneri sau clienti

Stelian Bogza este Business Development Director si Co-founder Benefit Online, o platforma de tip “magazine online” prin care angajatii au posibilitatea sa aleaga diferite beneficii precum bonuri de masa, vacante, ore de training sau sport, in limita bugetului oferit de angajator. Ca om de afaceri, are o experienta de peste 10 ani in segmentul de finante si banci si isi condimenteaza actiunile cu mult entuziasm si preocupare pentru oamenii din jurul sau. In viata de zi cu zi, se dedica familiei si micilor capricii personale.

Trainart: Care este aspectul preferat al job-ului tau?

S.B.: Inainte de toate, cred cu tarie ca un „job” trebuie sa iti placa foarte mult pentru a putea livra rezultate de calitate si sa-ti aduca multe satisfactii. Partea cea mai frumoasa pe care o indragesc zi de zi in ceea ce fac la birou e reprezentata de oameni: atat cei din echipa, cat si partenerii sau clientii pentru care lucram. Sunt foarte incantat de faptul ca pot sa cunosc zi de zi oameni noi care ma inspira, ca pot schimba idei si pareri de business sau personale cu acestia, ca ajungem sa ne canalizam eforturi si principii pentru aceleasi cauze…toate aceste aspecte si multe altele, fac din job-ul meu o placere. :)

Trainart: Care este cea mai importanta lectie deprinsa din experienta ta?

S.B.: De-a lungul timpului am avut parte de multe lectii importante (profesionale si personale) care m-au ajutat sa ajung in acest punct al carierei si fara de care nu as fi fost capabil sa fac un pas important, si dupa unii, destul de curajos: cel de a intra in zona antreprenoriatului.

Abia in aceasta etapa am putut constientiza la modul cel mai complet si sincer posibil cat de mult conteaza oamenii cu care faci echipa si cum succesul personal depinde foarte mult de succesul oamenilor cu care lucrezi in cadrul aceleasi companii.

Trainart: Povesteste-ne despre o situatie pe care ai gestionat-o cu ajutorul creativitatii.

S.B.: Sunt de parere ca pentru anumite pozitii intr-o companie, creativitatea poate fi unul din factorii de diferentiere atunci cand se fac angajari, iar studiile au aratat ca acele companii care au tinut cont de acest aspect au devenit mai profitabile si au avut mai mult succes.

Un exemplu clar in compania noastra in care creativitatea (transpusa in flow-ul operational) ne-a adus mari satisfactii, a fostreprezentata de modul in care am gestionat accesarea de catre angajatii companiilor a voucherele de turism, un beneficiu care, initial, nu a avut deloc succes datorita modului greoi de comanda si folosire la hotelurile/pensiunile din Romania. O data ce am gandit „creativ” impreuna cu echipa un mod mai simplu de folosire a acestui beneficiu, materializat printr-o accesare directa a sute de hoteluri si pensiuni direct prin platforma Benefit (ca pe un site de rezervari online) si nu oferind fizic angajatilor tichetele de turism pe care sa le prezinte la receptia unitatilor de cazare, acest serviciu a devenit al doilea cel mai folosit beneficiu pe platforma noastra si a bucurat mii de angajati pana acum.

Trainart: Care a fost cea mai dificila decizie pe care ai luat-o in ultimul an?

S.B.: E simplu: sa ma desprind de lumea corporatiei, un sistem care imi oferea o siguranta materiala si o viata aparent previzibil, si sa iau drumul antreprenoriatului care a venit cu multe challenge-uri si momente care m-au scos destul de des din zona de confort si din care am invatat multe lucruri extrem de utile, atat profesional cat si personal.

Trainart: Cum ai descrie intr-o singura fraza, cariera ta profesionala?

S.B.: Cariera mea a fost pana acum una, as spune, normala si intotdeauna ascendenta, plina de oameni „frumosi” care m-au inspirat, de la care am invatat si care mi-au schimbat (in bine) modul de a percepe viata; cu mari satisfactii si incercari deopotriva.

Trainart: Daca ai avea posibilitatea sa calatoresti in trecut, ce ti-ai dori sa faci diferit?

S.B.: Chiar daca as putea calatori in trecut, nu cred ca mi-as dori sa modific in vreun fel viata pe care am avut-o, nici profesional, nici personal….totusi, cu ochii omului ceva mai matur de acum, cred ca as fi fost mai eficient cu timpul meu liber si nu l-as fi irosit pe anumite lucruri care, privindu-le inapoi in timp, nu mi-au adus nici o valoare.

Trainart: Povesteste-ne pe scurt o situatie de viata in care te-ai simtit Empowered/Resourceful/ Spectacular.

S.B.: Cel mai la indemana si recent context in care simt ca ofer la un nivel maxim din tot ce am invatat pana acum, ca pot inspira oameni sa fie mai buni si mai optimisti, iar rezultatele a tot ce fac ( impreuna cu echipa) sunt de exceptie prin modul in care schimbam (in bine) vietile altor oameni…acest context il traiesc zi de zi de cand am devenit antreprenor, iar prin solutia de beneficii flexibile pe care compania noastra a dezvoltat-o pentru companiile din Romania, vedem cum facem angajati mai fericiti si mai motivati la locul de munca.

 Trainart: Care sunt valorile de viata ale omului Stelian Bogza la care nu ai renunta niciodata?

S.B.: Fiecare isi ghideaza viata dupa un set de principii si valori, care de cele mai multe ori, raman constante in timp. Pentru mine, cele mai importante raman : – familia, care va fi intotdeauna pe primul loc in alegerile si actiunile pe care le voi face; respectul si iubirea fata de oameni, indiferent de culoarea sau mediul din care provin.

Trainart: Care sunt micile placeri ale vietii sau poate tabieturi la care nu ai putea renunta?

S.B.: Viata ar fi mai saraca si fada daca nu ar exista aceste moment pline de savoare personala si care, intr-un mod miraculos, uneori ne ajuta sa ramanem pozitivi intr-o realitate din ce in ce mai gri. Placerile mele vin sub forma unei reviste (ex: National Geographic, Esquire) citite intr-o dupa-amiaza de weekend, o mancare excelenta intr-un restaurant cunoscut de multa vreme…si sa nu uitam de placerea de a surprinde in fotografii oameni/locuri/situatii care ma inspira intr-un anumit moment si pe care apoi le impartasesc celorlalti prin intermediul canalelor de socializare.

Trainart: Cu ce personaj fictive consideri ca te asemeni cel mai mult si de ce?

S.B.: Imi dau seama (cu regret) ca pana acum nu am facut niciodata acest excercitiu de imaginatie (poate doar in copilarie cand eram fie testoasa ninja, fie portarul Zenga :) ), dar punandu-mi acum mintea sa lucreze putin si sa caute printre sutele de personaje cu care am facut cunostinta prin carti, piese de teatru sau filme, rezonez cred cel mai bine cu Huckleberry Finn, personajul lui M. Twain, care era intotdeauna optimist, curajos si plin de o dorinta de cunoastere a tot ce era nou.

Inovatorul emblematic  Steve Jobs spunea ca „singurul mod de a realiza lucruri minunate e sa iubesti ceea ce faci.”, Stelian pare sa confirme acestlucru. Punand pasiune in antreprenoriat si antreprenoriat in pasiune, a reusit cu succes sa puna bazele unui business concentrat pe nevoile oamenilor.

« Inapoi la articole