Blog

CONCURS: Florin Iliescu – Daca reusesc sa ma trezesc dimineata zambind si imi inchei ziua in acelasi mod, pot spune ca am avut succes

O parte a concursului nostru consta in interviuri cu persoanele inscrise. Participantii trebuie sa parcurga 3 sectiuni de intrebari (Cariera, ERS si Creative Innovation) pentru a demonstra juriului ca sunt intr-adevar Empowered.Resourceful.Spectacular.

Interviul nostru il are ca protagonist pe Florin Iliescu, National Key Account Manager in cadrul companiei LaDorna.

Cariera

Trainart: Ce te-a determinat sa vrei sa iti cladesti o cariera in acest domeniu?

F.I.: Ar fi frumos sa pot spune ca a fost visul copilariei mele. Dar realitatea este ca a fost, de fapt, conjunctura corelata cu sansa, cu atractia noptilor petrecute facand business-planuri alaturi de colegii din retea, cu tot iuresul creativ si know-how-ul pe care toti il absorbeam avizi la inceputul carierei.

Trainart: Pe care dintre pasiunile tale ai transforma-o intr-un business?

F.I.: Eu sunt pasionat de calatorii. Si fac asta cat de des imi permite programul. Si in planificarea tuturor acestora am invatat sa iau decizii rapide, sa fac planuri bine documentate, importanta unui research concludent si a faptului ca rezultatul final depinde de toate interactiunile pe care le avem cu cei din jurul nostru. Am invatat sa privesc dincolo de perspectiva clasica de abordare si sa gasesc tot timpul solutii noi. Deci as putea oricand sa fiu un excelent consultant.

Trainart: Cum iti masori propriul succes?

F.I.: Din experienta mea de pana acum, eu nu cred in succesul personal in cadrul unei organizatii. Cred insa in succesul echipei pe care o conduc. Evident ca in cadrul companiei exista o serie de KPI’s pe care ii iau in considerare cand evaluez performanta proprie si a celor din echipa mea, insa nu cred, repet, ca succesul poate fi „masurat”.

La nivel personal, daca reusesc sa ma trezesc dimineata zambind si imi inchei ziua in acelasi mod, pot spune ca am avut succes. Daca nu, stiti cum spunea Scarlett O’Hara „Si maine este o zi!”

Trainart: Cine esti tu, dincolo de functie?

F.I.: Sunt un om onest, vertical, incapatanat si determinat. Care petrece fiecare moment liber alaturi de oamenii care il fac fericit. Si carora incerc sa le fac viata frumoasa.

ERS

Trainart: Daca ai mai avea 24 de ore de trait, cum ti-ai petrece ziua?

F.I.: Refuzand sa mai caut raspunsuri de tipul „De ce?”

Trainart: Daca ai avea un mesaj pentru intreaga omenire, care ar fi acesta?

F.I.: Nu suntem centrul universului, ci doar graunte de nisip intr-o clepsidra.

Trainart: Ce ai vrea sa faci daca ai sti ca nu ai cum sa dai gres?

F.I.: Eu incerc, pe cat posibil, sa fac ce imi place. Si rareori da gres aceasta abordare. Si sincer acum, unde este fun-ul si provocarea sa faci ceva stiind de la inceput rezultatul? Poate doar in participarea la loterie.

Trainart: Care a fost cea mai dificila decizie pe care a trebuit sa o iei in ultimul an? Descrie-ne putin situatia.

F.I.: Cele mai dificile situatii din cariera, in general, nu doar din ultimul an, au fost cele legate de renuntarea la un membru al echipei. Si am incercat, de fiecare data, in masura in care a fost posibil, sa fac tranzitia cat mai usoara pentru toata lumea.

Trainart: Povesteste-ne despre momentul in care ai iesit ultima data din zona ta de confort.

F.I.: Cand am intalnit in lumea aceasta oameni care efectiv mor de foame in timp ce eu fac planuri de vanzari. Si nu a fost deloc placut. M-a facut sa imi ajustez modul de a ma raporta la tot ce imi ofera viata.

Trainart: Cu ce personaj din filme/teatru consideri ca te identifici? Care sunt asemanarile?

F.I.: Evident ca in copilarie eram, pe rand, Capitanul Nemo si Hercule Poirot, insa de cand am crescut nu am mai facut niciodata acest exercitiu. Prefer sa raman cu amintirile din acea perioada.

Trainart: Daca tu ai fi in juriu, care ar fi motivele pentru care te-ai desemna castigator?

F.I.: Exista un castigator?

Nu pot decat sa spun – Chapeau, doamnelor si domnilor, pentru implicare si pentru rabdarea de a evalua atatea candidaturi, atat de diverse si, cu siguranta, interesante toate.

Creative Innovation

Trainart: Daca ai putea inventa un nou produs revolutionar, care ar fi acesta?

F.I.: Daca as putea inventa un produs revolutionar ar fi cu siguranta unul din zona parcarilor de masini.

Trainart: Daca ai putea proclama o lege pe care toti oamenii trebuie sa o respecte, care ar fi aceasta si de ce?

F.I.: Mi-ar placea ca toti sa ne tratam cu respect si curtoazie.

Trainart: Daca ai putea avea o superputere, care ar fi aceasta si ce ai face cu ea?

F.I.: Orice super-putere inseamna, de fapt, responsabilitate uriasa. O superputere in mainile unui singur personaj – iata un scenariu pe care nu as vrea sa-l experimentez.

« Inapoi la articole