Blog

Ana Maria Marian – Rezultatele bune sunt intotdeauna generate de o concentrare a mai multor energii pozitive

Cu o experienta de peste zece ani in servicii medicale de top, Ana-Maria Marian dezvolta in prezent divizia de retail si corporate a Intermedicas, primul furnizor de second opinion medical din Romania. Se numara printre putinele femei care reusesc sa emane o eleganta autentica prin gesturi si atitudine. Fapt care nu-i ingradeste nicidecum personalitatea vivace.

Trainart: Ai o experienta de peste zece ani in servicii medicale, care sunt cele mai importante invataturi deprinse?

A.M.: Totul se face in echipa, rezultatele bune sunt intotdeauna generate de o concentrare a mai multor energii pozitive. Importanta relatiei (de la om la om) cu pacientul – este o realitate palpabila, cu impact major asupra deciziilor medicale pe care pacientul le ia, o relatie pe care toti cei din lumea medicala trebuie sa ne concentram mai mult. Si, nu in ultimul rand, daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna, trebuie sa contribuim la crearea ei.

Trainart: Prin ce metafora ai putea descrie job-ul tau?

A.M.: O retea invizibila care conecteaza oamenii, indiferent de zona geografica, pregatire profesionala sau nevoi. O retea care vibreaza la o problema medicala a unui pacient si are un raspuns imediat, prin conectarea cu specialistul care are solutia.

Trainart: Care sunt cele mai mari riscuri pe care ti le-ai asumat in ultimii ani, in domeniul profesional?

A.M.: Antreprenoriatul este cea mai mare aventura si cel mai mare risc. Un start-up intotdeauna implica riscuri si o doza de curaj in abordarea lor – riscuri financiare, riscul de a da gres, riscul de a nu reusi sa impui un concept nou in piata.

Trainart: Cum arata o zi normala din viata Anei Maria Marian?

A.M.: Incep ziua alaturi de fetita mea si o termin tot alaturi de ea, imi petrec mult timp cu oamenii, in intalniri si discutii, sport si uneori mai si mananc la pranz.

Trainart: Povesteste-ne pe scurt o situatie in care te-ai simtit Empowered, Resourceful, Spectacular.

A.M.: Momentul in care am decis sa ma alatur ca si partener in Intermedicas, moment care a coincis cu debutul antreprenoriatului. Cand am luat aceasta decizie, viata mea se afla intr-un moment de cumpana si multi dintre cei din jurul meu nu m-au incurajat deloc in aceasta directie. Dar a fost un moment decisiv, in care am simtit ca sunt plina de resurse si ca imi asum cu mare incredere acest risc, pentru a pune in practica o viziune noua si spectaculoasa asupra relatiei cu pacientii. Si mai concret, orice moment in care simt ca ajut o persona cu probleme medicale genereaza un mare aflux de energie pozitiva si recompense.

Trainart: Care este cel mai neasteptat lucru pe care l-ai invatat de-a lungul vietii?

A.M.: Am invatat ca nu conteaza ceea ce suntem, ceea ce avem, ce loc avem in societate – noi ne definim prin amprenta pe care o punem pe cei din jur, prin cat de mult bine facem in jurul nostru. Si, indiferent de toate cele de mai sus, viata are aceeasi finalitate pentru toti.

Trainart: Ce ti-ai dori sa faci daca ai sti ca nu exista posibilitatea sa dai gres?

A.M.: As demara o campanie prin care sa punem impreuna tot potentialul uman existent, pentru a face o lume mai buna pentru noi toti.

Trainart: Daca ai fi nevoita sa schimbi totul la tine cu exceptia unui singur aspect, care ar fi acesta si de ce?

A.M.: Curajul l-as pastra. Ma impinge mereu inainte, spre noi dimensiuni spirituale ale existentei mele.

Trainart: Daca ai putea sa faci schimb de roluri cu o persoana din orice perioada de timp sau zona geografica pentru o zi, care ar fi aceasta?

A.M.: Mahatma Ghandi –personaj fascinant pentru mine, care a reusit sa schimbe atat de mult oamenii din jur. As invata mult din rabdarea si dragostea pentru omenire pe care a aratat-o.

„Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume” este unul dintre cele mai valoroase sfaturi pe care Gandhi le-a lasat umanitatii. Interviul Anei ne-a aratat (inca o data) ca oamenii pot fi cele mai bune modele pentru oameni, fiind nevoie doar de curaj, perseverenta si dorinta de a avea un impact asupra celor din jur.

« Inapoi la articole